Onze kappersopleidingen

Kappersopleiding Doetinchem is een particuliere school, gespecialiseerd in de opleidingen binnen het kappersvak. Alle docenten hebben in de loop van hun carrière hun sporen als kapper verdiend. Niet alleen beheersen zij de competenties die horen bij een docent, ze hebben ook jarenlange ervaring als kappers in het bedrijfsleven.

Je kunt bij ons in razend snel tempo kapper worden, al in 10 of 20 maanden!

Wij leiden je op tot ‘Kapper MBO niveau 2’ (basis) en ‘Allround Kapper MBO niveau 3’ (gevorderd). Naast 4 schooldagen loop je ook 1 dag stage per week bij een erkend kappersbedrijf.

Daarnaast hebben wij een deeltijd- of avondopleiding, zodat je je opleiding perfect kunt combineren met je huidige baan of je gezin. Op die manier is er altijd wel een opleiding die bij jou past!

Een opleidingsjaar (10 maanden) is onderverdeeld in 4 periodes. Elke week staat een ander segment uit het kappersvak centraal. Een paar voorbeelden zijn wastechnieken en wasmassages, éénlengtelijn, kleuren, highlights/lowlights, ontkleuren en vlechten.

In de volgende periode wordt ook nog aan de hand van thema’s gewerkt. Daarna is er alle ruimte om alle aangeleerde vaardigheden en technieken verder te perfectioneren en te trainen. Zo kunnen we de opleidingen zo nauw mogelijk bij de praktijk laten aansluiten en proef je al heel snel alle facetten en afwisselingen van ons mooie beroep.

Na de eerste periode waarin 10 basisthema’s aan de orde komen, is er een evaluatiegesprek. Hierin komt het verdere verloop van de opleiding aan bod en ook kijken we samen naar jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bij de deeltijdopleidingen heb je 2 dagdelen per week les. Deze dagdelen kunnen in overleg worden vastgezet. Dit kunnen 2 ochtenden (van 09:00 uur tot 12:30 uur) of middagen (van 13:00 uur tot 16:00 uur) zijn, maar ook 1 hele dag is mogelijk.

Bij de avondopleidingen heb je op dinsdag- en donderdagavond (van 18:30 uur tot 22:00 uur) les.  Voor zowel de deeltijd- als de avondopleiding geldt dat je gedurende het eerste half jaar, 1 maal in de 2 weken op zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur theorie lessen hebt

Natuurlijk mag je er van uitgaan dat je aan het werk gaat met vooraanstaande merken zoals je die ook later in de praktijk zult tegenkomen.

Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Omdat wij begrijpen dat het volgen van een opleiding een hele belangrijke beslissing voor je is, krijg je bij de Kappersopleiding Doetinchem de mogelijkheid om vrijblijvend een proefles te volgen. Dat kan zowel overdag als ’s-Avonds. Dus lijkt je dat een goed idee, mail (info@kappersopleidingdoetinchem.nl) of bel 0314-335945 (vraag even naar Kim van Duinen) dan voor het maken van een afspraak.

Kosten van de opleidingen.

Omdat de instroom van cursisten heel divers is, net als ons aanbod, is het verstandig de kosten voor jouw situatie in een gesprek naar voren te laten komen. Je kunt namelijk in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de studiekosten waardoor de financiële belasting voor iedereen anders kan zijn. Bel (0314-335945) of mail (info@kappersopleidingdoetinchem.nl), zodat we tijd voor je kunnen maken om er meer over te horen. Je kunt dan gelijk een kijkje nemen en de sfeer proeven. Wij vinden het ontzettend leuk om jou onze school te laten zien!