Over ‘Kappersopleiding Doetinchem’

Wat fijn dat je meer wilt weten over ons, ‘Kappersopleiding Doetinchem’. ‘Kappersopleiding Doetinchem’ bestaat al langer dan 20 jaar en is daardoor een begrip in Doetinchem en omstreken. Sinds ongeveer 5 jaar is de school in bezit van Dinie Buijl. Samen met haar dochter Kim, leidt zij hun school. Hun kernwaarden zijn:

  • Kwalitatief goed onderwijs
  • Persoonlijke groei van de student staat centraal
  • Een aangename sfeer

“Het team bestaat uit 6 collega’s, met ieder hun eigen expertise”, vertelt Dinie enthousiast, “Kappersopleiding Doetinchem is een particuliere school. Daardoor werken we in kleine groepen van maximaal 12 studenten per docent. Door deze opzet werken we vanuit de praktijk. Net als bij een normale kapsalon kunnen klanten zomaar spontaan binnen komen lopen of op afspraak. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij dan door één van de studenten een behandeling krijgen”.

Dinie heeft jaren geleden zelf de opleiding bij ‘Kappersopleiding Doetinchem’ gevolgd. Na haar opleiding is zij daar parttime blijven werken als kapster en later, na het behalen van het docentendiploma, ook als docente. Daarnaast is zij les gaan geven op’ ’t Brewinck’ (het huidige Metzo College), op de afdeling ‘Uiterlijke Verzorging’. Dat heeft zij ongeveer 10 jaar gedaan, totdat zij ‘Kappersopleiding Doetinchem’ overnam.

Kim is van origine Maatschappelijk Werker en docent ‘Omgangskunde’. Zij is 10 jaar werkzaam geweest bij een bureau voor mensen met een autisme en een normale begaafdheid. Zij houdt zich vooral bezig met de onderneming en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast draagt zij zorg voor de visagie, het epileren en verven van wenkbrauwen en de wimperbehandelingen. Omdat zij een docenten achtergrond heeft en het leuk vindt, neemt zij de vakken taal, rekenen, loopbaan en burgerschap voor haar rekening en houdt zij op die manier ook nauw contact met de dagstudenten. Want het kappersvak is een ‘mensenvak’.

‘Kappersopleiding Doetinchem’ biedt de volgende opleidingen aan;

Vanaf 2017 hebben we nog een zomerprogramma, onze ‘Zomerschool’ in de 2 zomermaanden juli en augustus worden extra cursussen en workshops gegeven zoals:

Kortom, ‘Kappersopleiding Doetinchem’ is een dynamische school waar jij als student centraal staat en waar je werkt in een omgeving die het werken in een echte kapsalon zo dicht mogelijk benadert.